Skip links

Xorvatiyada qastronomiya təhsili almaq

Qastronomiya yemək və mədəniyyət arasındakı əlaqəni öyrənir. Proqram, yemək hazırlamaq və təqdim etmək sənətini, eləcə də müxtəlif mətbəxlərin tarixini və mədəni əhəmiyyətini əhatə edir. Qastronomiya proqramına adətən qida elmi, qidalanma, kulinariya sənəti, qida tarixi və menyu planlaşdırılması üzrə kurslar daxildir. Qastronomiya tələbəsi olaraq siz yemək və kulinariya ənənələrinə təsir edən mədəni, sosial və iqtisadi amilləri öyrənəcəksiniz. Siz həmçinin yeməklərin hazırlanması və təqdimatı üzrə praktiki bacarıqları inkişaf etdirəcək, həmçinin müxtəlif yeməklərin ləzzətləri, teksturaları və təqdimatı haqqında dərindən anlayış əldə edəcəksiniz. Qastronomiya məzunları qida sənayesi, qonaqpərvərlik, yemək xidməti, kulinariya sənəti, yemək yazısı və ya qida tədqiqatı kimi müxtəlif sahələrdə işləyə bilərlər.

Xorvatiyada qastronomiya üzrə təhsil ala biləcəyiniz universitetlər

Xorvatiyada qastronomiya üzrə proqramlar təklif edən bir neçə universitet və kulinariya məktəbi var. Onlardan bəziləri aşağıdakılardır:

    • Zaqreb Universitetinin Qida Texnologiyası və Biotexnologiyası Fakültəsi, qastronomiya və qida elminə diqqət yetirməklə Qida Texnologiyası və Biotexnologiyası üzrə bakalavr və magistr dərəcələri təklif edir.
    • Kulinariya sənəti, restoran menecmenti və şərabşünaslıq sahələrini əhatə edən Qastronomiya və Turizm üzrə bakalavr və magistr dərəcələri təklif edən Dubrovnik Beynəlxalq Universiteti.
    • Kulinariya İncəsənət və Qastronomiya üzrə diplom proqramı təklif edən Viroviticadakı Otel və Turizm Kolleci.
    • Kulinariya sənəti üzrə bakalavr və magistr dərəcələri təklif edən Zaqrebdəki Algebra Universiteti Kolleci.

Zaqreb Universiteti

Zaqreb Universitetinin Qida Texnologiyası və Biotexnologiyası Fakültəsi qastronomiya və qida elminə diqqət yetirməklə Qida Texnologiyası və Biotexnologiyası üzrə bakalavr və magistr dərəcələri təklif edir. Qida Texnologiyası və Biotexnologiyası üzrə bakalavr proqramı qida elminin, qida texnologiyasının və biotexnologiyanın əsas prinsiplərini əhatə edir və əsas diqqət qida məhsullarının istehsalı, mühafizəsi və keyfiyyətinə nəzarət edir.

Proqrama həmçinin qida kimyası, mikrobiologiya, sensor qiymətləndirmə və qida mühəndisliyi üzrə kurslar daxildir. Qida Texnologiyaları və Biotexnologiyalar üzrə magistr proqramı tələbələrə qida biotexnologiyası, qida mühəndisliyi və ya qida kimyası kimi qida elminin müəyyən bir sahəsində ixtisaslaşmağa imkan verir. Tələbələr həmçinin qida elmi və texnologiyası sahəsində tədqiqat layihələrində iştirak etmək imkanı əldə edirlər.

Hər iki proqram xorvat dilində tədris olunur, əgər siz xorvat dilində danışan deyilsinizsə, kursları izləmək üçün dili yaxşı bilmək lazımdır. Əlavə olaraq, beynəlxalq tələbələr proqrama yazılmazdan əvvəl dil biliyi testindən keçməli və ya Xorvat dili dərsləri almalı ola bilərlər.

 

Leave a comment